JEUGDLEDEN informatie

Tennisvereniging Nieuwe Sloot en Tenniscentrum Nieuwe Sloot.

Tennisvereniging Nieuwe Sloot is opgericht in 1982 en heeft al zijn tennisbanen bij het tenniscentrum  Nieuwe Sloot. Het Tenniscentrum beheert het hele park: de tennisbanen binnen en buiten, De Brasserie en de squashbanen.

De Tennisvereniging maakt tussen 1 april en 1 november gebruik van 9 gravelbanen buiten. Ondanks dat de tennisbanen in de hallen niets met de vereniging te maken hebben, heeft de vereniging er wel profijt van doordat activiteiten, toernooien en jeugdtrainingen naar binnen verplaatst kunnen worden bij slecht weer.

Presteren is niet belangrijk, thuis voelen wel!

Tennis is een individuele sport maar we streven wel naar de sfeer van een teamsport.

Bij al onze activiteiten staan gezelligheid en sportiviteit voorop, want dat is wat wij als vereniging het allerbelangrijkste vinden. Presteren is leuk maar het is nog veel leuker dat iedereen zich welkom voelt, op welk niveau en welke leeftijd dan ook!

Tennisles.

Les is erg belangrijk om tennis goed aan te leren. Hoe eerder je de techniek goed onder de knie krijgt, hoe leuker het spelletje wordt. Lessen worden daarom alleen gegeven door gediplomeerde tennisleraren. Na aanmelding maakt de tennisschool een indeling qua leeftijd en niveau, zodat de lessen goed aansluiten op wat je al kunt en wat je nog wilt leren. In het jeugdlidmaatschap zijn lessen opgenomen in groepen van 8 kinderen, maar het is ook mogelijk om het abonnement te upgraden met privélessen of in een kleinere groep. Hieraan zijn dan wel meerkosten verbonden.

De lessen van de jeugd gaan bij slecht weer altijd door omdat er dan, zonder meerkosten, gebruik gemaakt kan worden van de tennishallen.

Jeugdcommissie
Verheugd kunnen wij u melden dat sinds april 2017 er een nieuwe jeugdcommissie is
te weten:
Caroline Derkzen
Anique Wagensveld
Carolline Hollamby
Dames veel succes.

Activiteiten.

De jeugdcommissie organiseert bijvoorbeeld het openingstoernooi, de clubkampioenschappen voor de jeugd, of het adoptietoernooi.

Het “TennisKids” wordt georganiseerd door vrijwilligers binnen de Technische Commissie.

Indien u wel wat voelt voor het helpen bij de jeugdactiviteiten, kunt u contact opnemen met het bestuur via email: bestuur@nieuwesloot.dev

Ook kunt u hier meer informatie opvragen.

Tenniskids en Competitie.

De KNLTB organiseert voor alle verenigingen in Nederland de tenniscompetitie. Iedereen kan op zijn eigen niveau hieraan deelnemen.

De Technische Commissie van de vereniging regelt de competitie voor de leden. De jongste Tenniskids (t/m 10 jaar) spelen de Worldtour, op  9 zondagochtenden verdeeld over het jaar. De oudere Tenniskids(t/m 12 jaar), spelen op 7 woensdagmiddagen in het voorjaar. De Tennisjunioren(t/m 17 jaar) spelen in een team op 7 wedstrijddagen in het voorjaar.

Lekker veel tennissen.

Naast de trainingen, de activiteiten en de competitie kan je zo vaak tennissen als je wilt, dat heet vrij spelen. Met je lidmaatschapspas kan je “afhangen” op het afhangbord en zo reserveer je een baan voor een bepaalde speeltijd. Je kan zo vaak afhangen als je wilt maar je moet natuurlijk wel met iemand afspreken waarmee je kan tennissen.

Tennis in de winter.

Tussen 1 november en 1 april is de Tennisvereniging niet actief maar dat wil niet zeggen dat je niet kan tennissen. Je kan binnen een baan huren en je kan via de tennisschool trainingen afnemen. Ook zijn er veel toernooitjes in de regio waaraan je kan deelnemen. Als je wilt, kan je dus het hele jaar door tennissen.

Wat heb je nodig.

  • Tennisracket geschikt voor je lengte en niveau;
  • Tennisschoenen geschikt voor gravel;
  • Tennisballen om vrij te spelen. Advies kan je vragen bij een sportzaak of bij je trainer

Lid worden.

Lijkt  tennissen je leuk, wordt dan lid van TV Nieuwe Sloot!!!

Neem een pasfoto mee en meld je bij de receptie van het Tenniscentrum. Zij voeren de ledenadministratie van de vereniging.