Competitie voorjaar 2017

PADELCOMPETITIE SPELEN VOOR PADEL ALPHEN

Padel Alphen nam afgelopen najaar met maar liefst zes teams deel aan de eerste Nederlandse Padelcompetitie. Dit voorjaar staat het logische vervolg gepland, de landelijke voorjaars Padelcompetitie. De inschrijving is geopend en dat kan als team, maar ook individueel. Competitieleiders Gerben en Dave gaan alles in goede banen leiden, zodat bijvoorbeeld drie speeldagen padelcompetitie perfect in jouw agenda vallen.

Competitieopzet; geen overlap met tenniscompetitie
De Padelcompetitie speel je of op zaterdag of op zondag, afhankelijk van jouw keuze. Geen van de zeven speeldagen heeft een overlap met de KNLTB tennis voorjaarscompetitie. De competitieopzet van dit voorjaar is veelal gelijk aan de positief bevonden opzet van als pilot gelanceerde najaarscompetitie van 2016.

Passen X speeldagen Padelcompetitie en tenniscompetitie in mijn agenda?
Gerben en Dave gaan die vraag uiteraard met ja beantwoorden, immers beide competities kennen geen overlap. Zo simpel ligt dat in de praktijk niet, want 14 competitie speeldagen van begin maart tot en met begin juni zal bij slechts enkele spelers toepasbaar zijn. De vaak gehoorde benadering van teams in de tennis najaarscompetitie -waarbij teams uit grotere aantallen spelers bestaan en het aantal speeldagen per persoon (lees: druk op agenda) daarmee afneemt – is op deze padelcompetitie ook zeer toepasbaar. Als er bij de spelers commitment is, bieden Gerben en Dave maatwerk in jouw sportagenda.

Padelcompetitie spelen? Eerst interesse tonen, daarna pas inschrijven!
De inschrijving voor de competitie sluit op 12 februari. Tot die tijd zal de teamvorming gestalte krijgen. Wij dragen daar met ons enthousiasme en passie voor de padelsport ons steentje aan bij. Maak je interesse als team of als individuele speler kenbaar door enkele contactgegevens achter te laten via het aanmeldformulier. We nemen dan contact met je op en gaan dan in overleg invulling geven aan jouw padelteam.

Nu alvast meer weten over de competitieopzet?
Als je nu alvast wat meer wilt weten over de competitie, kan je het overzicht en meer informatie terugvinden op onze pagina over de competitieopzet.

Twee competities…waarom?
Mogelijk lees jij in diverse berichten dat er sprake is van twee competities; dat klopt. En dat vinden wij ontzettend jammer. Helaas kunnen wij geen antwoord geven op de vraag, hoe dit is ontstaan en of dit voorkomen had kunnen worden. De KNLTB en de NPB kiezen helaas voor een eigen weg. In een statement aan beide organisaties doen wij een beroep de beleidvoerders van de twee organisaties om in het belang van de sport padel de dialoog met elkaar aan te gaan. De organisatie van twee competities schaadt de sport; bundel de krachten en organiseer samen de najaarscompetitie in 2017!

In het statement staat tevens uitgelegd waarom wij de spelers van Padel Alphen adviseren deel te nemen aan de competitie van de Nederlandse Padelbond.

Alle Sponsors Alle Acties