Blog – de glimlach

BLOG – Rolstoeltennis bezorgt je een glimlach – 19 februari 2018

De glimlach in het logo van de Esther Vergeer Foundation is besmettelijk. Door de integratie van rolstoeltennis binnen TV Nieuwe Sloot staan de inmiddels acht rollers wekelijks lachend op de baan. In 2014 werden met de hulp van de KNLTB en de EVF drempels letterlijk en figuurlijk weggenomen. Het gaat niet om de beste te zijn, maar om iedere dag beter te worden. Met dit thema gingen we vier jaar geleden met een bezield team aan vrijwilligers, ouders en collega’s aan de slag.

Afgelopen zaterdag mocht ik tijdens de bestuurdersbijeenkomst van de KNLTB vertellen over de kwaliteitsimpuls die het rolstoeltennis onze vereniging heeft gegeven. 

Na mooie woorden van Esther Vergeer deelde ik bij het ABNAMRO WTT toernooi in Ahoy met de 350 bestuurders in woord en beeld ons verhaal. Zestig van de bijna zeventienhonderd tennisverenigingen bieden verspreid over het land rolstoeltennis aan. Als zaterdag nou eens drie bestuurders geïnspireerd naar hun club terugkeerden, is de kans groot dat weer meer kinderen met een lichamelijke beperking op korte afstand van huis kunnen sporten. Join the Club!

Sport helpt kinderen met een beperking in hun gezondheid, het geeft hen vertrouwen en helpt hen bij het maken van sociale contacten met leeftijdgenootjes, valide en invalide. De droom die Marie Louise Lemmen (directeur EVF) bij de aftrap van de campagne ‘Join the Club’  uitsprak is in Alphen aan den Rijn werkelijkheid geworden. Op woensdagmiddag komen kinderen naar de club om met elkaar te sporten.

In Alphen trainen de kinderen regelmatig met een Wimbledon kampioen. Diede de Groot is speelster van de club en is voor alle jeugdspelers hun grote voorbeeld. Afgelopen maand zetten meerdere jeugdspelers de wekker om Diede ’s nachts de Australian Open te zien winnen.

 

Zaterdag was er een nieuw hoogtepunt voor jeugdige rollers uit het hele land. Onder toeziend oog van Robin Ammerlaan, bondscoach Dennis Sporrel, de Nederlands kampioenen Diede en Maikel en uiteraard Esther Vergeer speelden onze meiden Fee en Lizzy op de banen van het ABNAMRO WTT toernooi in Ahoy. De glimlach op de gezichten markeerden weer een nieuw hoogtepunt voor de rollers van TV Nieuwe Sloot.

Join the Club, het gaat niet om de beste te zijn, maar om iedere dag beter te worden.

Dave Kok

Alle Sponsors Alle Acties