interactiveSquash

Eerste interactieve squashbaan van Nederland bij Nieuwe Sloot

 

Op zaterdag 14 oktober is het wereld squashdag. Tennis- en squashcentrum Nieuwe Sloot grijpt deze dag aan om tijdens een Open Dag op één van de tien squashbanen een interactief systeem te introduceren; interactiveSquash. Met dit systeem is Nieuwe Sloot voorloper van deze revolutie binnen de squashwereld, want na de introductie in Munchen en Dresden zal Alphen de derde stad in de wereld zijn waar op een baan interactief gesquasht kan worden.

InteractiveSquash zal voor zowel gevorderden als beginners prachtige mogelijkheden bieden om het spelletje squash intenser te laten beleven. Sensoren registreren de stuit van de bal tegen de muur, waardoor de door de beamer geprojecteerde objecten hierop reageren door bijvoorbeeld te verdwijnen of punten op te leveren. Interim squash manager Marc Veldkamp: “Het systeem waardeert de squashbaan op naar een baan met digitale trainings- en spelletjesfunctionaliteiten. Het is ergens wel vergelijkbaar met de Wii spelcomputer, maar hier ben je echt zelf aan het sporten. De spelletjes en trainingsmodules zijn in de basis ontwikkeld om nieuwe (jeugdige) squashers enthousiast te krijgen. Daarbij helpt het bestaande squashers op een compleet nieuwe manier hun niveau te verbeteren.”

Opening op wereldsquashdag 14 oktober

Op zaterdag 14 oktober kunnen spelers tijdens de Open Dag bij Nieuwe Sloot voor het eerst gebruik maken van de interactieve squashbaan. Vanaf 13:00 uur start het openingsprogramma, waar naar verwachting vele geinteresseerden uit de regio op af zullen komen. Ook andere squashcentra uit het gehele land tonen nu al hun interesse en willen kennismaken met deze innovatie. Trainer/coach Ken Flynn is blij met de extra trainingsfaciliteiten. Flynn:”Squash leer je door veel te trainen en veel wedstrijdjes tegen elkaar te spelen. Dit systeem gaat de jeugd nog vaker naar de club trekken; dat is toch great?!”

Kinderpartijtje interactiveSquash

Tijdens de Open Dag zijn er diverse mogelijkheden om kennis te maken met interactiveSquash. Een bijzondere kennismaking is er voor kids die op deze dag met hun vriendjes en vriendinnetjes iets te vieren hebben. Want op twee tijdstippen in de ochtend zal interactiveSquash deel uit maken van hun eigen kinderpartijtje. Op de website van Nieuwe Sloot staat vermeld hoe kinderen kans kunnen maken op deze unieke actie.

Squash in de lift bij Nieuwe Sloot

Sinds afgelopen voorjaar is er een nieuwe wind gaan waaien binnen het squash bij Nieuwe Sloot. Geheel tegen de landelijke trend in neemt het aantal squashers, dat aan activiteiten deelneemt, toe. De nieuwe koers is ingezet aan de hand van de heren Flynn en Veldkamp. Centrummanager Dave Kok kijkt ambitieus vooruit: “Ik ben van origine een tennisser en ben nu zelf opeens deelnemer aan de squash laddercompetitie. Conditioneel moet ik echt aanklampen De aanpak binnen ons team werkt aanstekelijk en slaat zichtbaar aan. Het past bij onze ambities om over twee jaar bij de grootste vijf squashcentra van Nederland te horen. Daarbij speelt de aanpak van Ken binnen de jeugdsectie een hele grote rol.”

InteractiveSquash kan vanaf 14 oktober zowel door leden als door niet-leden gereserveerd worden. Dat kan via de website, maar met een belletje naar de receptie is ook alle informatie te verkrijgen.

Alle Sponsors Alle Acties