Roseval salade – recept

Rosevalsalade met mosterddressing

Een lauwwarme salade die je snel op tafel zet, want deze salade kan je heel goed voorbereiden, zodat je pas 10 minuten voor de maaltijd de keuken in hoeft. Bedankt voor de leuke complimenten, heel TOF; het recept delen we heel graag met jou.

  • 150g roseval aardappels per persoon
  • 25g spekblokjes per persoon
  • 15g walnoten per persoon
  • 100g groene asperges per persoon
  • 25 g verse spinazie per persoon
  • 1bosje bosui per 6 personen
  • 1bosje radijs per 6 personen

We kookten de in gelijke stukken gesneden aardappel beetgaar en koelden terug met koud water. Ook de in stukken gesneden asperges kookten we beetgaar en beëindigden de garingsproces met koud water. De spekjes bakten we krokant in de oven en voegden de laatste minuten de walnoten en wat honing toe. Eenmaal uit de oven voegden we ook de in partjes gesneden radijs en de bladspinazie toe. Alle ingrediënten lieten we in één schaal wachten op de aardappel, die we vlak voor serveren in de oven circa 8 minuten opwarmden. Samen met de dressing vormde dit een heerlijke combinatie, waarvan 200 dames van de TOF damescompetitie hebben genoten tijdens de afsluitende lunch van deze gezellige tenniscompetitie bij Nieuwe Sloot.

De dressing kwam heel dichtbij een vinaigrette. Onderstaande ingrediënten mengden we – behoudens de olijfolie – met de garde. Voor extra smaak kan je wat peper en zout toevoegen. De olijfolie voeg je met een dun straaltje al roerend met de garde toe, zodat een goed gebonden dressing ontstaat.

 

  • 1el grove mosterd
  • 1el fijne mosterd
  • 20ml witte wijnazijn
  • 1el honing
  • 60ml olijfolie extra vierge

Fijne zomermaanden en tot snel in het nieuwe seizoen van de TOF Damescompetitie 2019-2020!

Alle Sponsors Alle Acties