Nieuwe Sloot

LET OP: Per 11-3 zijn wij een opvanglocatie voor vluchtelingen. Squash blijft mogelijk, de binnebanen zijn gesloten. Lees het bericht hier.

Nieuwe Sloot is een mooie locatie om actief te sporten, gezellig te recreëren en natuurlijk mensen te ontmoeten. Het centrum heeft 12 (tennis)binnenbanen, 14 (tennis)buitenbanen, 10 squashbanen, 1 padelbaan, 1 fitnessruimte, vergaderruimten en een uitgebreide horecagelegenheid.

Het centrum huisvest twee verenigingen; te weten Tennisvereniging Nieuwe Sloot en Squash Alphen.

Tennis in Alphen aan den Rijn

Verschillende tennisverenigingen zijn in Alphen aan den Rijn actief, wel komt alles voort uit de overkoepelende organisatie Stichting Alphens Tennispark. De stichting Alphens Tennispark is in 1948 opgericht op initiatief van een aantal particulieren. De doelstelling van de stichting is als volgt:

Het zonder winstoogmerk dienen van het Alphens sportbelang door het (doen) aanleggen en exploiteren van tennis- en/of squash- en/of badminton en/of aanverwante accommodaties.

In 1948 startte men met de aanleg van 2 tennisbanen aan de Prins Bernardlaan. Inmiddels is de stichting uitgegroeid tot een organisatie met 27 gravel tennisbanen, 12 binnen tennisbanen, 11 squashbanen en 2 mini tennisbanen in de gemeente Alphen aan den Rijn. In totaal zijn er 2200 leden verbonden aan de 3 tennisverenigingen en spelen 200 leden squash.

De 3 locaties

  1. A.T.C. TEAN aan de Prins Bernardlaan 1 te Alphen aan den Rijn
  2. Tennis- en squashcentrum Nieuwe Sloot aan de Pr. Kennedylaan 1 te Alphen aan den Rijn
  3. T.C. Aarlanderveen aan het Zuideinde 48 te Aarlanderveen

De administratie van de stichting wordt uitgevoerd door de administratie van Tenniscentrum Nieuwe Sloot B.V. Het tenniscentrum fungeert tevens als correspondentieadres.

Bestuursleden Stichting Alphens Tennispark

Remco Pielstroom

Ron van der Wild

Marc Veldkamp

Correspondentieadres:

Postbus 133
2400 AC Alphen aan den Rijn
sat@nieuwesloot.nl