Soccersquash

NIEUW bij Nieuwe Sloot: SOCCERSQUASH!

SoccerSquash is de nieuwe sensatie op het gebied van (voet)balsporten! Deze snelgroeiende sport is ideaal voor spelers die houden van een combinatie van balcontrole, balaanname, bal hooghouden en traptechniek. Daarbij is het ook een tactische en mentale sport en werk je ook nog eens spelenderwijs aan een goede conditie.

In december 2012 maakte ARC 3 met succes gebruik van de pilot op de squashbanen van Nieuwe Sloot. Klik voor een impressie HIER voor de spectaculaire beelden van deze geslaagde middag.

SoccerSquash is een combinatie van voetbal, squash en footvolley en wordt gespeeld met een speciale SoccerSquash-bal op een standaard squashbaan. Bij SoccerSquash is het de bedoeling dat je de bal via de muur schiet zodanig dat deze voor je tegenstander moeilijk te retourneren is. De regels van SoccerSquash zijn nagenoeg hetzelfde als bij squash, behalve dat je een tweede service hebt en je de bal 3 keer mag aanraken.

Daarnaast mag de bal niet rechtstreeks van de voormuur tegen het glas aankomen.

Je mag de bal ook direct terugspelen en “uit de lucht” nemen waarmee je het spel aanzienlijk versnelt en je tegenstander onder druk zet. Je mag de bal met alles behalve je armen en handen raken, gebeurt dit wel dan is het punt voor de tegenstander. Klik hier voor de spelregels soccersquash.

Voor de huur van de speciale soccersquash bal vragen wij 3 euro.